I 💙 BERLIN! Kam všude jít a co všechno musíte vidět?

Kdo jezdí roztočit nákupy do PRIMARKU? Jasně, že všichni! A v létě je to dokonce povinnost. Neznám nikoho, kdo by v létě nevyrazil doplnit svůj šatník a v mém případě, připravit se velmi pomalu i na zimu. Vyrazila jsem do Berlína, kde jsem strávila pár hodin a načerpala tamní atmošku. Byl jeden z těch hot dnů, takže to bylo trošku náročně. Každopádně, kdo se chystá do Berlína, tady je pár řádků. 💙

Nejdřív památky a pak nákupy!
Kam všude jít a co všechno musíte vidět? Za mě rozhodně Braniborská brána - klasika. Nezapomeňte si dát ledové latté v blízkém Starbucks, které vás dokonale osvěží. Když jsem v Berlíně, pokaždé musím zajít k betonovému Památníku holocaustu. Je skvělé to vidět, doporučuji. Hlavně tam pořídíte pár skvělých fotek. Ať chcete nebo ne, nemůžete minout největší dominantu Berlína, Televizní věž. Stavba, která dosahuje výšky 368 metrů je nejvyšším vyhlídkovým bodem v Berlíně. Památky jsou blízko u sebe, stejně jako v Londýně. Kdo chce zvolit pohodlnější variantu a nevyčerpat se před nákupy, doporučuji zapůjčit si kolo. Hned na několika místech najdete automatizované půjčovny a Berlín tak můžete prozkoumat ze sedla jízdního kola.

Jelikož jsem Berlín navštívila o víkendu, pěkně to tam žilo. Plno lidí ve městě, na památkách i v obchodech. Na každém rohu trhy, zmrzlina a vůně jídla. Samozřejmě jsem musela ochutnat berlínskou specialitu rychlého občerstvení Currywurst. Objednala jsem si ho bez ,,omáčky,, pro mě to je zkrátka jen ,,kečup,, a ten já k smrti nesnáším. Prodavače jsem tím trochu zaskočila, protože jíst Currywurst bez omáčky???


Jinak natrefíte i na klasická rychlá občerstvení, na která jsme zvyklí i u nás. McDonalds, KFC, Burger King a další. A co jiného pít v Berlíně, než pivo.

Berlín - město módy!
Džíny, svetr, šedivý oblek. Kdo se pohybuje po ulicích Berlína, napadne ho ledacos, ale asi ne to, že je ve městě módy. Čísla týkající se módy, kterými se město rádo ohání , říká něco jiného. Ve městě pracuje 800 designérů všech stylů a druhů. UNESCO označilo Berlín v roce 2006 za město designu a přijalo ho do Creative Cities Network. Mládež vychovává v Berlíně devět módních škol. Už více než 30 let je udělována nezávislá berlínská módní cena Golden Nase. Berlínský primátor rozpoznal hospodářský potenciál a podporuje módní veletrhy a zajímavé projekty. Své produkty nabízí přes 100 berlínských značek. Pozornost přitahují i Fashion weeky, během nichž se různá místa ve městě mění v přehlídková mola. I módní veletrh Bread & Butter se vrátil v roce 2009 zpátky do Berlína.

Než vyrazíte do Berlína, mrkněte na tyhle stránky:
www.modekultur.info - online módní magazín o Berlíně
www.styleserver.de - online shop pro mladé designéry
www.fashion-week-berlin.com -webová stránka Berliner Modewoche

PS: V Primarku bylo tak strašně lidí, že se tam nedalo ani popadnout dech, natož prodírat se a hledat top kousky. Něčím malým jsem si přece jenom radost udělala. 

PS1: Důležitý poznatek! Co momentálně frčí v Berlíně, ale třeba ne jenom v Berlíně? Kroužek v nose. Tak jestli chce zapadnout, tak ........ 


💋 💋 💋

Ich bin ein Berliner! 




































MÓDNÍ VELETRH V BERLÍNĚ 
Bread & Butter 2014


















Komentáře

  1. Ahoj:) muzu se zeptat odkud je ta prvni fotka s tim betonovym monstrem?

    OdpovědětVymazat
  2. Merkur Slots - Play Merkur Games for Free
    The Merkur Slot games will be played in two, 메리트 카지노 쿠폰 three or four consecutive rounds with an 메리트 카지노 unlimited number 바카라 of winning ways to win up to 1,000x your stake. The Merkur Slots

    OdpovědětVymazat

Okomentovat