Kde se vzala TUTU?

Snad každá z nás alespoň jednou zatoužila mít nadýchanou sukni jako panenka. Líbí se vám tylové sukně, ale máte pocit, že jste na ně moc staré nebo že by vám neslušely? Když si jí pořídíte, kam ji budete nosit? Tylové neboli ,,TUTU,, sukně se staly populárními díky Carrie Bradshaw ze seriálu Sex ve městě. Později u nás přežívaly zejména díky teenagerovskému stylu emo a scene. Nyní se opět vrátily! Tylové sukně jsou úžasně ženské a opticky vytvářejí krásný úzký pas. 

JAK VLASTNĚ VZNIKL TYL?
,,Někdo,, ho vynalezl a ,,někdo,, se ho rozhodl použít pro baletní kostýmy. Tyl byl poprvé stvořen v Tulle ve Francii, kdy výrobci tkanin začali tkát hedvábí do šestiúhelníkového tvaru. Tyl je opravdu starý!!!
Jeho vznik se datuje od roku 1 700! Až do roku 1 807 neexistoval žádný stroj, který by mohl tento ruční vzor zkopírovat. Zajímavé je, že o velký boom tylových sukní se v roce  1840 postarala sama královna Victorie, která je začala nosit. Do té doby jste tylovky neměli šanci zahlédnout na žádné nevěstě!






JAK NOSIT TYLOVOU SUKNI?

  • S jednobarevným tričkem/tílkem a teniskami (pokud nechcete vypadat jako cukrová vata)

  • S tenkým svetříkem a pánskými polobotkami

  • S bílou košilí a nezapomeňte na podpatky

  • S volným tričkem a sakem alá man style





Tyl má určitý vzor, který mu dává jedinečné vlastnosti. Mezery mezi závity dodávají tylu tu pravou lehkost a vzdušnost. Je zkrátka ideální pro všechny tanečníky na jevišti. Vzpomeňte si na nejznámější baletní představení Labutí jezero, ve kterém dominovala černá a bíla tylová sukně. Tanečníci však dávají přednost jedné vrstvě tylu, která visí dolů, za to nyní jsou už populární tylovky s větším vrstvením a naškrobením, s délkou ke kolenům.

JEDNODUCHÝ NÁVOD




.
VYROBTE SI VLASTNÍ TYLOVKU DOMA! Jak na to??? K L I K





KDE SEHNAT TYLOVOU SUKNI?

V klasických kamenný obchodech se až tak moc dobře sehnat nedá. Koukněte se po nich na internetu nebo na různých fashion výstavách. Cenově se TUTU sukně pohybují v řádech tisícikorun. 

Já jsem na tylovky narazila tady: 

https://www.votocvohoz.cz/
http://www.miabella.cz/tutu-sukne/
http://www.fler.cz/habika















pinterest.com



Komentáře

  1. Pěkný článek, já osobně tento styl sukní úplně nevyhledávám, ani se mi nelíbí takové ty obrovské princeznovské šaty, mám raději takové jednodušší a elegantní dlouhé šaty :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc díky! Já TUTU také nenosím. Ale líbí se mi na ostatních. :) Měj pěkný den. K.

      Vymazat

Okomentovat