Buďte náročné! Pořiďte si kabát s velkým K.

Jste náročné? Já jo! Proto mám 8 zimních kabátů a hodlám si koupit další. Neodolám. Kabátům zkrátka ne. I vy si můžete pořídit další a já vám řeknu, jak ho vybrat. Udělejte si radost! Od listopadu do března je zimní kabát tou nejdůležitější a také nejpoužívanější položkou našeho šatníku. Kupte si kabát s velkým K. ve slevě!

Kde se vzal kabát?
Kabát je svrchní část oblečení, která zakrývá celou horní část těla a dosahuje až ke kolenům. Kabát nosí ženy i muži. Většinou se nosí při chladném počasí a chrání před větrem a deštěm. Nejstarší doložený kabát je starý pět tisíc let. Měl ho na sobě Ötzi, lovec nalezený v alpském ledu.


Pořiďte si takový, který vám padne, budou vám ho kamarádky závidět, budete se těšit, až si ho zase obléknete. Pořízení kabátu není žádná legrace. V žádném jiném kousku totiž v zimě nestrávíte tolik času. Proto buďte náročné. Kabát vám musí padnout. Trendy jsou sice také důležité, ale k čemu vám bude kousek podle poslední módy, když nebude korespondovat s vašimi tvary? Existuje hodně barev, materiálů, a vybrat mezi nimi ten pravý, který vám dokonale padne, není úplně jednoduché.
Jaké barvy jsou trendy?
V obchodech jsou k vidění kousky s koženými, případně koženkovými rukávy. Obecně se ale trendy barvy na letošní zimu nijak nemění. Neuděláte chybu s šedou, odstíny béžové, elegantní černou nebo barevným, kolikrát až extravagantním kouskem. Nejlépe je vybrat styl, který je nejbližší vašemu dennímu nošení, a také aby se hodil na více příležitostí.

Cena X kvalita
První věcí, kterou je dobré vnímat, je rozhodně materiál, ze kterého je kabát vyroben. Nejvíce vás zahřeje kašmír a vlna. Kašmír je daleko teplejší, ale vysoká cena a nízká životnost mu zrovna na oblíbenosti, co se týče zimních bund a kabátů, moc nepřidává. Naopak vlna daleko lépe vydrží déšť i sníh. Pokud jsou vaše finanční možnosti omezené, investujte do levnější varianty, tedy bundy či kabátu, který má v podšívce peří, nebo jinou, hřejivou látku.

Aby vám padnul jako ulitý
Pokud se v daném kousku nebudete cítit pohodlně, může být jakkoliv drahý či stylový, ale většinu času zůstane ve skříni. Pokud hledáte kabát, který vás ochrání i před hodně nízkými teplotami, volte vždy o jednu velikost větší, než je vaše běžná konfekce. A to z jediného prostého důvodu. Totiž aby se pod svršek vešel svetr nebo teplá mikina. Zimní bunda nemá být obepnutá jako vaše oblíbené sako, naopak by měla poskytnout dostatek prostoru pro pohyb rukou a neměla by nijak omezovat v pohybu.

Vyberte si kabát přesně na míru vaší postavy!


Širší boky a větší zadek - Dává vám zabrat vaše spodní polovina těla? Volte mírně se rozšiřující áčkové střihy a délku těsně pod zadek. Pozor si dejte na kapsy, určitě by neměly být na bocích.

Přesýpací hodiny a ženské tvary- Máte typicky ženské křivky? Nechte je vyniknout v klasickém modelu se zúženým pasem. Střih typický pro trenčkoty navíc lichotí nejpočetnější skupině dam a unese i kila navíc.

Objemný hrudník - Zachrání vás véčkové výstřihy. Nesnažte se prsa narvat do vypasovaných kabátků, tabu je i dvouřadé zapínání nebo kožešinové límce. Dovolit si můžete i kabáty s pásky, ani vy je ale příliš neutahuje, i kdybyste měla sebeútlejší pas. V kombinaci se staženým pasem by váš hrudník působil ještě mohutněji.

Tak vyrazte pro svůj kabát ještě dneska! Vyzkoušejte si úplně všechny barvy, střihy a délky. Protože právě ty, o kterých si myslíte, že nejsou pro vás, jsou ty nejlepší! 





pinterest.com

Komentáře