Seznamte se s Culottes!


Když se řekne Culottes, většina lidí ještě neví, co si má pod tímto pojmem představit. Extra volné midi kalhoty zvané culottes patří mezi současné trendy. V podstatě se jedná o kalhotovou sukni, kterou si můžete vzít jak společnosti, tak pro volné chvíle. Culottes jsou praktické, pohodlné a správně sladěné dokáží hezky zvýraznit ženské křivky. Poprvé se mezi módní senzací zapsaly v loňském roce, nicméně trendy jsou i letos. Dejte jim šanci a uvidíte, že budete nepřehlédnutelná. Vyrazte si do obchodu pro jedny cool Culottes. :)


Název Culottes je odvozen od francouzského slova ''Culot'', což značí spodní část oděvu.Tzv. kalhotové sukně nosili pánové z vyšších tříd na počátku devatenáctého století. Během francouzské revoluce byli dělničtí revolucionáři známí jako ''sansculoti'' - doslova ''bez kalhotová sukně'.'' Třeba ve Spojených státech kalhoty Culottes nosil Georg Washington i James Monroe.



Proč byste si je vůbec měla pořídit? Jednak byly viděny skoro na všech módních přehlídkách a navíc, jak jsem už zmínila, jsou elegantní, stylové a pohodlné. Hodně populární jsou ve světě, ale už i v Česku se je učíme nosit.

Jak tedy kalhoty Culottes nosit? V zimě s kozačkami, tlustým svetrem a huňatým šátkem. Na jaře s halenkou zastrčenou dovnitř nebo s uvázaným uzlem. Ženy menšího vzrůstu si s extra širokými nohavicemi nemusí připadat jako klauni. Culottes se báječně doplňují s vysokými podpatky. Naopak vysoké ženy ocení, jak dobře ke kalhotám padnou mokasíny nebo polobotky. Celý outfit volte v jednom tónu a nezapomeňte na výstřih do ''V'' a volné doplňky.


 S elegancí



Denim Culottes



Ležérně do města


I sportovně......


Komentáře